Blog
Karakter típusok a REPUGNO-ban

Karakter típusok a REPUGNO-ban

Minden fantasy regényben vannak meghatározó karakter típusok. Az én könyvem sem kivétel ezalól.

Phaedra – A főszereplő. Ő a központi figurája és egyben a mesélője is a sztorinak. Az ő szemszögéből, az ő történetét olvashatjuk, az ő jellemfejlődését (vagy inkább változását) követhetjük nyomon.

William – Phaedra szerelme. A kettejük közti viszony generálja a konfliktusok és a problémák nagy százalékát. Onnantól kezdve, hogy megismerkednek, a főszereplő minden tettét a Will iránt érzett szerelem motiválja (vagy pont az, hogy megszabaduljon tőle).

Blaise – A segítő. Bár csak a regény vége felé bukkan fel, mégis óriási hatással van a főszereplőre. Ugyan nem ugyanazok a célok vezérlik őket, a legfontosabb pillanatokban mégis ott van mellette, segíti, védelmezi.

Diana – A bizalmas. Ő a legjobb barátnője a főszereplőnek, akihez mindig fordulhat tanácsért, aki sose szépíti a dolgokat, mindig őszinte vele, és tükröt mutat neki.

Yong – A tanító. Ő képzi és tanítja a főszereplőt, és próbálja megvédeni, sokszor önmagától is.

Kyla és Miyako – Az antagonisták. Különböző érdekek mozgatják őket, de mindkettőjüké ellentétes a főszereplő érdekeivel. Ha épp nem Phaedra keresi vagy kreálja a konfliktust (még akár Phaedrát is lehetne antagonistának hívni, mert sokszor önmaga legnagyobb ellensége), akkor ők okoznak bonyodalmat.

Henry – A kontagonista. Az ő karakterére egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy gonosz lenne, sőt! Mégis, a szándékai ellentétesek a főszereplőével.

És hogy személy szerint ki az én kedvencem?
Lehet, meglepő, de nem Phaedra.

Nálam abszolút Blaise a favorit, így nem véletlen, hogy a második kötetben még hangsúlyosabb szerepet kap majd! 🙂

Leave a Reply

Select your currency
EUR Euro
en_USEnglish
X